Blue City Holdings Ltd., het bedrijf achter de Chinese datingapp voor homo’s Blued, diende dinsdag een aanvraag in om aandelen aan te bieden op de Nasdaq-beurs.

 

Waarom het ertoe doet: Blued, met 49 miljoen gebruikers, is volgens een rapport van adviesbureau Frost & Sullivan de grootste sociale dating-app voor de Chinese LGBTQ-gemeenschap (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender en queer).

 

De aanvraag van het bedrijf om op een Amerikaanse beurs te noteren, is een afspiegeling van de huidige trend van Chinese technologiebedrijven die meer belangstelling tonen voor noteringen in Hong Kong.

Amerikaanse overheidsinstanties dringen aan op strengere regels voor buitenlandse bedrijven, waaronder die uit China, na een reeks boekhoudschandalen onder leiding van Luckin.

Toch kan een notering in de VS meer interesse wekken dan een notering op zijn thuisbasis, die minder vooruitstrevende opvattingen heeft over LGBTQ-gemeenschappen.

De wereldwijde uitbreiding van Blued kan de Amerikaanse tegenhangers Grindr en Hornet uitdagen. gay datingsites overzicht voor leuke dates.

 

Details: het bedrijf gebruikte een plaatselijk bedrag van $ 50 miljoen als doel voor fondsenwerving, volgens de aanvraag. Een Bloomberg-rapport uit september citeerde een bron die zei dat de beursgang naar verwachting ongeveer $ 200 miljoen zou opbrengen tegen een waarde van $ 1 miljard.

 

China, waar de LGBTQ-bevolking nog steeds een controversiële en sterk gereguleerde groep is, blijft de belangrijkste markt van het in Peking gevestigde bedrijf.

Maar de app bouwt ook een wereldwijde aanwezigheid op met bijna de helft van de 6 miljoen maandelijkse actieve gebruikers van het bedrijf van buiten China, waaronder India, Zuid-Korea en Thailand vanaf maart 2020, aldus het bedrijf.

 

Blued is nog steeds verliesgevend, maar het nettoverlies dat aan aandeelhouders kan worden toegerekend, is volgens de aanvraag teruggebracht tot RMB 27,9 miljoen ($ 3,9 miljoen) in Q1 2020, tegen 195,9 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder.

Naast de belangrijkste datingfunctie, voert de app ook livestream-inhoud en surrogacy-matchmaking-service Bluedbaby uit, evenals gezondheidszorg He Health.

 

Livestreaming is de belangrijkste inkomstenbron van het bedrijf en genereerde RMB 670 miljoen of 88,5% van de inkomsten van het bedrijf in 2019. Het bedrijf verdient het resterende deel van zijn inkomsten uit lidmaatschapsdiensten, advertenties en andere.

Het oprichtende team heeft 37% van het bedrijf in handen via Blue City Media. Shunwei Ventures, het risicokapitaalbedrijf dat is opgericht door de oprichter van Xiaomi, Lei Jun, bezit 12,3% van het bedrijf en is de grootste institutionele investeerder. Andere aandeelhouders zijn onder meer CDH-entiteiten, Liberty Hero en Crystal Stream Fund.

AMTD Global, CLSA Limited, Loop Capital Markets en Tiger Brokers zijn gezamenlijke bookrunners voor de deal.

Context: Blued, gelanceerd in 2012, heeft in zeven financieringsrondes in totaal 130 miljoen RMB durfkapitaal ontvangen. homo dating sites overzicht voor homo dates.

 

Beijing Kunlun Tech, de Chinese eigenaar van Grindr, verkocht in maart 99% van zijn belang in de Amerikaanse gay dating-app, een jaar nadat Amerikaanse toezichthouders aandrongen op verwijdering vanwege nationale veiligheidsproblemen.